DE HELLIGE ╰⊰¸¸.•¨* Danish

http://edelweissofmyheart.wordpress.com

EDELWEISS OF MY HEART

Gibsons Flow.... - Photography by +Benjamin Ewens www.solstafirphotography.com #australia #beach #longexposure

De Hellige

Alle de sjæle, som er i Himmelen, tilhører hellige mennesker. Det drejer sig sikkert om millioner og atter millioner af mennesker. Mange af dem har været ludere, lommetyve, bedragere og syndige mennesker, men fælles for dem er, at de har tørstet efter Gud, og at de har fortrudt og angret de onde ting, de har gjort.

Da Jesus blev korsfæstet, blev to røvere korsfæstet sammen med ham. En røver er en person, som har stjålet med vold – for eksempel en bankrøver, der har truet med pistol. Den ene af dem grinede af Jesus: “Er du ikke Kristus? Frels dig selv og os!” Men så sagde den anden røver: “Frygter du ikke engang Gud, du som har fået den samme dom? Og vi har fået vores dom med god grund, vi har selv bedt om det, men Jesus har intet ondt gjort. Jesus, husk mig, når du kommer i dit rige.” Og så sagde Jesus til ham: “I dag skal du være med mig i Paradis.”

Mange andre hellige i himmelen har levet et ganske almindeligt liv på godt og ondt, mens de stræbte efter at holde sig på Guds vej.

Og så er der nogle hellige, som har levet så helligt på jorden, at de uden tvivl er i Himmelen. De har levet efter, at Kristus er Vejen, Sandheden og Livet. Mange af dem har også ved deres bøn helbredt syge eller hjulpet mennesker på andre måder. De har elsket Gud så meget, at Gud kunne arbejde igennem dem.

Selv om de hellige ikke længere går rundt på jorden, så lever de stadig i himmelen. Der er der hverken tid eller afstande, så hvis du beder til dem, kan de høre dig. De glæder sig med Gud, og hjælper Ham alt hvad de kan. Du kan bede til en hellig, om at han eller hun må gå i forbøn for dig eller hjælpe dig med at bede for noget. De hellige har ingen særlige kræfter, men de kan bede med et rent hjerte til Gud.

De helliges sjæle er i Himmelen, og deres ben ligger hernede på jorden. Men krop og sjæl hører sammen, og vi tror, at de en dag vil blive sat sammen igen. Derfor ærer vi også de knogler, der er tilbage af de hellige. Det kan måske lyde spooky og ulækkert, men det er det ikke. Gud har jo skabt alt godt, og derfor ærer vi også de helliges knogler.

Jomfru Maria Guds moder er det hellige menneske, som vi i Kirken sætter aller højest. Hun er det menneske, som har gjort mest for at samarbejde med Gud. Hun er så hellig, at Kristus kunne være i hende. Derfor er hun mere end andre et forbillede for os, og derfor lytter Kristus særlig meget til hende.

Her kan du læse om nogle hellige mennesker:

Den hellige Silouan

Den hellige Johannes af Damaskus

Hellige Nicholas, Undergøreren

Hellige Ignatius af Antiokia

Vor hellige fader Basilios den Store, ærkebiskop af Cæsarea

Den hellige Nina

Vor hellige fader Athanasios

Hellige Gregor Teologen (af Nazianz)

Den hellige Brigid af Kildare

Den hellige Moder Maria Skobtsova af Paris

Kilde:

GUDSTRO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s